Tillsammans med Pillivuyt gjorde jag en superenkel dessert till Fars dag.
En fluffig chokladmousse som jag serverade i fina koppar ur Pillivuyts nya serie Boulonge. Porslin med ett skirt organiskt mönster som gör varje dukning vacker.
Det är så mycket jag gillar med den här desserten – det är enkelt, går snabbt och har få ingredienser men det viktigaste av allt är att det är så otroligt gott.
Det smakar inte enkelt trots att det är det. Sen kan du servera den slätt eller spritsa hejvilt som här.
Jag har listat förslag på några extra smaksättningar om du variera det. Kaffe är min favorit men du kan experimentera dig fram med dina favoriter.
På samma sätt kan du servera moussen med massor av olika tillbehör, så smidigt och lätt att variera.
Så vispa upp den här chokladgrädden och bjud en pappa i din närhet!Chokladmousse
4 portioner
3 dl grädde
½ dl socker
3 msk kakao
Ev smaksättning:
1 tsk lakritspulver
eller
2 tsk espressopulver
eller
½ tsk vaniljpulver
Instruktioner:
1. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke.
2. Vispa med elvisp på låg hastighet tills du har ett fint fluff. Det tar några minuter.
3. Fyll en spritspåse med moussen och fördela i portionsglas, koppar eller små skålar. Använd en fryspåse och klipp ena hörnet för att spritsa om du itne har en spritspåse.
4. Förvara i kylen. Toppa med bär, nötter, frukt, lite grädde eller pudra över kakao vid servering.
Enkelt & gott!