Chokladbollsrulltårta har du säkert sett många gånger tidigare, det har iallafall jag men det har inte blivit av att jag testat det.
Nu har jag gjort det och att det var gott, det förstod jag, men inte hur. Alltså, jag är på riktigt överraskad över hur himla sjukt mumsigt det är!
Det här kommer definitivt bli återkommande fika. Perfekt också om du använder rent havre så är det dessutom glutenfritt.
Receptet kommer från Fredriks fika som jag ändrat lite lite på, kan liksom inte låta bli.
Du kan rulla hela rullen i pärlsocker, kokos, havregryn eller ringla smält choklad och kokoschips ovanpå. Helt upp till dig men lova att testa!
Rulltårta
10-16 bitar
Chokladboll:
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
8 dl havregryn
1½ dl kakao
½ dl starkt kaffe eller espresso
Havre- & kokosboll:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
½ dl grädde
Instruktioner:
Chokladboll:
1. Vispa rumstempererat smör och socker krämigt.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
3. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
Havre- & kokosboll:
4. Gör samma sak som med chokladbollsdegen.
Montering:
5. Lyft försiktigt havrebollsdegen och lägg den ovanpå chokladbollsdegen.
6. Tryck lätt ihop degplattorna och rulla från långsidan till en tät rulle. Använd bakplåtspappret till hjälp när du rullar.
7. Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollstårta.
8. Lägg i kylen att stelna i några timmar.
Enkelt & gott!
Vilket härligt rulltårta! Jag måste bara testa receptet! Tror att mina kära kommer uppskatta den mycket!
Vad roligt att höra, tack! 😁
Mvh Yvonne