VarsÄgod, den enklaste förrÀtten eller tilltugget du kan tÀnka dig. SÄ himla gott med saltsmakande lite sega och ljumma rÀkor. Trevligt och smidigt att sitta tillsammans och mumsa pÄ i vÀntan pÄ huvudrÀtten.
Det hÀr bjöd min kompis T pÄ för över 20 Är sedan och tyvÀrr har det fallit i glömska under lÄng tid. SÄ glad att jag pÄmindes om det nu.
Nej, alla gillar inte sega rÀkor men jag tycker ÀndÄ att du ska testa.
Just hÀr gjorde jag det i ugnen men du kan Àven grÀdda rÀkorna pÄ klotgrill med lock. Jag har inte testat utan lock men det borde ju fungera? Annars kan du kanske sÀtta aluminiumfolie pÄ formen.
Om du vill liva upp det Ànnu mer, Àven om det inte behövs, sÄ kan du slÀnga pÄ lite smör, vitlök, chili eller andra goda kryddor som variation.
Saltbakade rÀkor
4 pers (förrÀtt)
500 g frysta rÀkor med skal
2 dl grovsalt
Instruktioner:
1. SÀtt ugnen pÄ 220 grader.
2. Strö ut salt jÀmnt i en ugnsform.
3. LÀgg de frysta rÀkorna ovanpÄ.
4. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills saltet i botten börjat smÀlta ut och rÀkorna vitnat.
5. Servera direkt!
Enkelt & gott!