Vaniljglass med kladdkaka & chokladsås

Kladdkakeglass bakalite.se 2Det är ingen hemlighet att jag gillar glass, det är det jag först väljer när jag ska ha soffmys. Alltid glass!

Här är en, lika enkel som alla andra varianter du hittar här om du söker på ”glass”, med en fyllning som kan varieras hejvilt.

Jag hade frusit in Minikladdkakemuffins från den senaste satsen jag bakade. Nej, det brukar sällan bli några kvar men jag gjorde dubbel sats så därför…

De här minimuffinsen delade jag i mindre bitar och blev så himla goda med vaniljglass och chokladsås. Du kan göra samma sak med i stort sett vilket bakverk som helst som du tycker om. Smidigt sätt att använda ”rester”.

Se till att du väljer en riktigt god chokladsås annars kan du skippa den och låta vaniljen stå i centrum.

Om du vill göra egen så hittar du två varianter här.

Oftast gör jag glass i en stor form men ibland gör jag den i mindre glasburkar. På det viset är de superenkla att servera direkt ur burken och de fryser snabbare. Tycker att det är rätt snyggt också, som en bonus.

Om du var uppmärksam så har jag ökat gräddmängden till 6 dl, i alla andra glassrecept brukar jag ha 5 men efter tips från min bakkunniga kompis Anna, så har jag gjort om. Hon kom på att det blev en bättre sötma med mer grädde och hon har rätt!Kladdkakeglass bakalite.se 1Glass
6 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
½ tsk vaniljpulver
1-2 dl chokladsås
2 st kladdkakemuffins eller motsvarande mängd kladdkaka

Instruktioner:

1. Dela kladdkakan i mindre bitar.
2. Vispa grädden fluffig.
3. Blanda kondenserad mjölk och vanilj. Tillsätt och vispa slätt.
4. Häll hälften av glassmeten i en form ca 2 liter eller i *glasburkar.
5. Strö över kladdkakebitarna och ringla hälften av chokladsåsen ovanpå.
6. Blanda runt lite med en kniv.
7. Häll på resten av glassmeten och sist chokladsås.
8. Ställ i frysen att stelna, minst 5 timmar.

* Om du hellre vill göra glassen i små glasburkar, som portioner, så gör du ungefär likadant som med formen. Fördela allt och blanda lite, sätt på locket och frys 1-2 timmar.

Enkelt & gott!

1

Författare: yvonnelandin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x