Kladdkaka är mångas favoritfika och den kan pimpas med massor av andra godsaker. Här har den fått en fluffig vaniljtopping som lyfter kladdkakan högt. Med en krämig kolagömma och syrliga hallon tar vi den ännu högre. Välkommen dit!
Vaniljen är självklart äkta och kommer från Khoisan Gourmet. De frystorkade hallonen kommer även från dem.
Om du inte har färska hallon så kan du koka ihop frysta tillsammans med lite socker och servera till.
Kladdkaka med vaniljtopping
8-12 bitar
Kladdkaka:
150 g smör
2½ dl socker
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk Khoisan Gourmet Äkta Vaniljpulver
½ tsk salt
2 st ägg
Kolafyllning:
3/4 dl dulce de leche
½ dl florsocker
Topping:
300 g färskost
1½ dl florsocker
2 tsk Khoisan Gourmet Äkta Vaniljpulver
1½ dl grädde
färska hallon
frystorkade hallon
Instruktioner:
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en springform, 20 cm, med bakplåtspapper i botten och längs insidan av kanterna.
- Smält smöret och rör ner sockret, låt svalna något.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt, tillsätt och vispa samman.
- Tillsätt ägg och vispa slätt.
- Häll smeten i formen och bred ut jämnt.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter, kanterna ska ha rest sig något och fått färg medan mitten ska vara lite rörlig.
- Ta ut kakan och låt svalna, mitten kommer sjunka ner något.
Kolatopping: - Vispa samman dulce de leche och florsocker.
- Häll kolakrämen i mitten av kakan, bred ut något men inte över kanterna.
Vaniljtopping: - Vispa samman färskost, socker och vaniljpulver.
- Tillsätt grädden och vispa till en fast kräm.
- Spritsa eller bred på toppingen på kakan och toppa med färska hallon och krossade frystorkade hallon.
Enkelt & gott!