Oavsett om jag är sist på bollen eller inte så är det här så himla gott och mysigt på något vis. Förutom att det är gott så är det enbart nyttiga ingredienser med antiinflammatoriska egenskaper.
Golden milk heter det visserligen men jag tycker att guldmjölk låter bättre.
Du kan använda vilken sorts mjölk eller mjölkdryck som helst såväl som motsvarande mängd färskriven ingefära och gurkmeja. Byt ut sirapen mot honung om du vill.
Guldmjölk
2 portioner
3½ dl mandelmjölk
3½ dl kokosmjölk
1 msk kokosolja, kallpressad
1 msk lönnsirap
1½ tsk gurkmeja, malen
1/4 tsk ingefära, malen
1/4 tsk kanel, malen (eller en hel kanel)
1 nypa svartpeppar, färskmalen
Instruktioner:
1. Häll samtliga ingredienser i en kastrull, vispa samman och sjud på medelhög värme i ca 5 minuter.
2. Fördela i två koppar och servera direkt.
Enkelt & gott!