Wienernougat består normalt bara av nougat, choklad och rostade mandelspån. Så himla gott!
Men såklart vill jag ha extra nötter och valde att grovhacka rostade hasselnötter och det gav godiset en extra dimension.
Extra extra gott!
Det går såklart bra att bara ta mandelspån för den klassiska varianten, öka då mandeln till 200 gram.
Wienernougat
100 g hasselnötter
50 g mandelspån
250 g nougat
125 g mörk choklad
Instruktioner:
1. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Om du fuktar pappret och kramar ur det så blir det lättare att få det att passa formen.
2. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills det börjar knäppa. Skaka om nötterna då och då.
3. Häll över de heta nötterna i en bakduk och gnugga bort skalen.
4. Rosta mandelspånen i en torr panna tills de börjar få färg.
5. Grovhacka hasselnötterna och blanda med mandeln.
6. Grovhacka chokladen och smält tillsammans med nougaten.
7. Tillsätt nötterna och häll i formen.
8. Låt stelna i rumstemperatur i några timmar, ställ sedan i kylen att stelna helt.
9. Skär i mindre bitar.
10. Förvara i kylen.
Enkelt & gott!