Det här med salt kola, nu har jag gjort en del sådana recept och fortsätter lite till. Den här smörkrämen har jag toppat fudgebrownies med tidigare men om du vill ha det ännu mer lättbakat så rekommenderar jag kladdkakemuffins. Varsågod!
Kladdmuffins med salt kolasmörkräm
8-10 st
Muffins:
175 g smör
2 st ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Kolasmörkräm:
150 g smör
2 dl florsocker
1½ dl kolasås (ca 3/4 burk dulce de leche)
Topping:
½-1 msk flingsalt
Instruktioner:
- Ta fram smör till smörkrämen så att det blir mjukt.
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 8-10 st muffinsformar i en muffinsplåt för 12 st.
Muffins:
- Smält smöret och låt svalna något.
- Vispa samman ägg och socker.
- Tillsätt socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt och vispa samman.
- Tillsätt smöret och rör slätt.
- Fördela smeten jämnt i formarna, använd gärna en stor kakskopa.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10-12 minuter. Muffinsen ska ha fått lite färg runt kanterna medan mitten knappt rest sig.
- Låt svalna något helt.
Smörkräm:
- Vispa smöret vitt och fluffigt.
- Tillsätt florsocker och vispa till en kräm.
- Tillsätt kolasås och vispa slätt.
- Spritsa, bred eller skeda smörkräm på muffinsarna, jag använde en kakskopa.
- Strö över flingsalt.
- Förvaras i kyl, servera rumstempererade.
Enkelt & gott!