
Äntligen har jag testat att göra glass med Ankarsrums glasstillbehör. Jag gjorde en på körsbär som matchar årets nya somriga nyans; Cloudy Pink.
Glass gjord i glassmaskin har fler moment än den enklare varianten som görs på kondenserad mjölk men jag tycker inte riktigt att de två ska jämföras. Den här blir mer äkta på något vis, men den främsta skillnaden är nog att den här inte blir lika mäktig.
Det här är första gången jag använder en glassmaskin så alla mina övriga glassrecept är av den andra varianten. Det går självklart att göra dessa recept i glassmaskin också. Det finns en reel på Instagram där jag gör glassen, du hittar den här.
Använde frysta körsbär pga enklast så och tillsatte jag bittermandelessens. Jag tycker ju att körsbärsessens smakar som bittermandel så jag använde det som extra smak. Det går självklart att skippa essens helt.
Min favoritassistent Ankarsrum hittar du hos en annan favorit; Bagaren och kocken.
Körsbärsglass
175 g körsbär, frysta
4 äggulor
1 dl socker
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 krm salt
Ev ½ tsk körsbärs- eller bittermandelessens
Instruktioner:
Dag 1:
1. Ställ glasskålen i frysen i ungefär ett dygn.
Dag 2:
2. Ta fram körsbären så att de blir halvtinade.
3. Mixa körsbären till önskad konsistens.
4. Vispa äggulor och socker fluffigt.
5. Tillsätt grädde och mjölk, vispa tills det är helt blandat.
6. Tillsätt körsbär, och eventuell essens, blanda tills smeten har jämn färg.
(Eftersom körsbären är iskalla så behöver du inte ställa bunken i kylen för att kyla ner glassmeten).
7. Montera glasstillbehöret och häll smeten i maskinen. Kör på medelhastighet i ca 20 minuter eller tills glassen har önskad konsistens.
8. Servera gärna tillsammans med hackade pistagenötter.
Enkelt & gott!