Mjuksega Piña Coladabitar

Piña Coladabitar! En mjukseg botten baserad på seg smörkaka plus kokos som toppats med den godaste ananaskrämen. Såklart kör jag den enkla vägen och kallar det Piña Colada. Så, jag kan faktiskt hitta på bakverk med korta namn.

Det här är så himla gott, enkla smaker men tillsammans blir det så bra. Inte alls komplicerat och svåra ingredienser men det smakar svårt. Om du förstår hur jag tänker. Så jag rekommenderar att du testar att baka det här till nästa fika eller som dessert, funkar lika bra till båda.

Tidigare har jag gjort en tårta med liknande smaker, den heter Piña Coladatårta.

Sega Piña Coladabitar
10-12 bitar

Kaka:
125 g smör
2½ msk mjölk
4 dl vetemjöl
3½ dl socker
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
½ krm salt
1 st ägg

Ananaskräm:
400 g krossad ananas (200 g avrunnen eller färsk ananas)
ev 1 msk majsstärkelse
175 g färskost
2½ dl grädde
1½ dl florsocker

Topping:
½ dl rostade kokoschips (kan uteslutas)

Instruktioner:
Kaka:

  1. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret och blanda med mjölk.
  4. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt.
  5. Tillsätt smörblandningen och vispa till ett smul. Tillsätt ägg och vispa till en deg.
  6. Tryck ut degen jämnt i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills kakan fårtt färg och är stilla i mitten.
  8. Använd baksidan av en sked och tryck försiktigt ner kanterna så att kakan blir jämn.
  9. Låt svalna helt i formen.

Ananaskräm:

  1. Låt ananasen rinna av ordentligt i en sil.
  2. Blanda ananas och ½ dl florsocker. Tillsätt 1 msk majsstärkelse om ananasen fortfarande känns vattnig.
  3. Vispa samman färskost och resten av florsockret, vispa så lite som behövs för att det ska blandas.
  4. Tillsätt grädden och vispa till ett fast kräm. Övervispa inte!
  5. Vänd ner ananasen.
  6. Ta fram kakan och lossa från pappret, så att du lättare kan ta upp bitarna när du skurit upp dem. Lägg tillbaka kakan på pappret i formen.
  7. Bred på ananaskrämen jämnt och strö eventuellt över kokos. Ställ in i kylen för att sätta sig något och skär sen i bitar.

Enkelt & gott!

2

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

6 Kommentarer
nyaste
äldsta mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ulrika
Ulrika
1 dag sedan

Precis min sorts kaka🍰Hur god? Undrar bara om man kan göra den glutenfri? Låter så himla gooood😋🐝🍒vill göra…..

Ulrika
Ulrika
Svara på  Yvonne
1 dag sedan

Ja, verkligen☺️Vilken ratio på mandelmjöl och potatismjöl brukar du använda? Annars provar jag med någon mjölmix jag gjort. Så tacksam för svar, dina recept ser alltid så smaskiga ut🐝

Ulrika
Ulrika
Svara på  Yvonne
1 dag sedan

Perfekt, tackar…testar nog båda varianterna och kan skriva hur det blir…..det kommer nog dock ta ett tag innan de göra😋

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x