Mozartkulebitar

Eftersom jag gillar när saker är enkla och inte kräver för många moment så är det här min tolkning av Mozartkulor. Jo, jag har hällt på en massa hackade hasselnötter men det kan man ju utesluta om man enbart vill ha det som ska vara i Mozartkulor.

Jag har använder bakbalkar från Pufz som gör att man kan styra storlek och form på ett smidigt sätt. Om du inte har sådana så kan du använda en bakform istället. Det här gjordes i ca 15 x 20 cm.

Jag har också ett recept på Mozartrulle och en Mozartkuletårta.

Mozartbitar
20-40 st

400 g mandelmassa
250 g nougat
100 g mörk choklad
2 msk grädde
25 g hasselnötter (kan uteslutas)

Instruktioner:

  1. Förbered bakbalkaer eller en form med bakplåtspapper i botten.
  2. Kavla ut mandelmassa, ca ½ cm tjock, på bakplåtspappret så att det täcker botten, jämna till mot kanterna.
  3. Bred på nougat jämnt och ställ i kylen en halvtimme.
  4. Finhacka chokladen och smält tillsammans med grädde.
  5. Häll ovanpå nougaten och jämna till.
  6. Strö över finhackade hasselnötter och ställ i kylen för att stelna. (Jag använde färdighackade nötter i påse).
  7. Skär i önskade bitar och förvara i kylen.

Enkelt & gott!

0

Författare: Yvonne

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x