Lemon posset har kanske de flesta av oss hört talas om. Den här otroligt lena, lättgjorda urgamla brittiska desserten på bara tre ingredienser. Jag har tidigare gjort en variant med blodapelsin och har en hel lista på frukter jag vill testa. Först ut är passionsfrukt.
Det krävs alltså bara tre ingredienser som tillsammans skapar någon reaktion som ger en slät och fluffigt len kräm.
I de tidigare recepten ahr jag gjort ungefär dubbelt så mycket men valde att halvera den här gången. Det här räcker till fyra desserter, eller sex lite mindre. Om du gör dubbel sats så är det en bra dessert att servera i snapsglas eller espressokoppar till en buffé.
Här toppade jag med färsk passionsfrukt men du kan toppa med det mesta som matchar passionsfrukt. Kaksmul, frukt eller nötter. Bara att testa dig fram.
Det går att använda färdig passionsfruktjuice men jag rekommenderar då att du kokar ner den något så att det blir lite mer smak.
Passionsfruktsposset
4 st
Passionsfruktjuice:
125 g fryst passionsfrukt
1 msk socker
Posset:
2½ dl grädde
4 msk socker
3 msk passionsfruktsjuice
Topping:
2-4 st passionsfrukt, färska
Instruktioner:
Fruktjuice:
- Tina frukten och häll i en kastrull med socker. Låt sjuda under omrörning i ett par minuter.
- Sila genom en finmaskig sil.
Posset:
- Häll grädde och socker i en kastrull och koka upp under omrörning, låt sjuda ett par minuter.
- Ta kastrullen från värmen tillsätt juice och vispa samman.
- Fördela i glas eller skålar. Låt svalna och ställ i kylen för att stelna, minst fyra timmar men gärna över natten.
- Servera som de är eller toppa med färsk passionsfrukt.
Enkelt & gott!