En alldeles underbar fudgebrownie med massor av chokladsmak toppad med en silkeslen mjölkchokladtryffel med mild pepparkaksmak. Gott? Ja.
Du kan välja om du vill ha mörk eller ljus choklad, både i kakan och i tryffeltoppingen. I den här valde jag mörk till kakan och ljus till toppingen. Det går även fint att blanda.
Om du vill ha ännu mer pepparkakssmak så kan du ta 1 msk pepparkakskrydda i brownien också. Och/eller toppa kakan med krossade pepparkakor.
Fudgebrownie med pepparkakstryffel
10-20 st
Brownie:
200 g choklad
150 g smör
2 st ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
½ dl kakao
Topping:
200 g choklad, ljus eller mörk
1½ dl grädde
2 tsk pepparkakskrydda (eller ½ tsk kanel, 1 krm ingefära & 1 krm nejlika)
Instruktioner:
Brownie:
- Finhacka chokladen och smält tillsammans med smör. Rör om tills all choklad smält och låt svalna.
- Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm och sätt ugnen på 170 grader.
- Vispa samman ägg och socker.
- Blanda mjöl och kakao, tillsätt smeten.
- Tillsätt chokladsmöret och rör slätt.
- Häll smeten i formen och jämna till.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska vara rörlig i mitten medan kanterna har satt sig.
- Låt svalna medan du gör toppingen.
Topping:
- Grovhacka choklad och smält chokladen tillsammans med grädde.
- Tillsätt krydda och rör slätt.
- Bred ut chokladen ovanpå kakan, jämna till och ställ i kylen att stelna.
- Skär i bitar av önskad storlek och servera rumstempererad.
Enkelt & gott!
Bakade den och den blev väldigt uppskattad! Tillsatte ca 1 tsk pepparkakskrydda i browniesmeten. I övrigt följt receptet och som sagt, toppengott.
Tack så mycket för att du skriver, så kul att den gillades.🥰
Kram Y
Denna låter ju supersmarrig! Ksn man frysa den när den är klar? Eller bör tryffeln vara ofryst?
Kul!
Det går bra att frysa in med tryffeln.😊
Kram Y
Tack! Såg den andra kommentaren preciiis när jag hade skickat min 😅
Funkar de att frysa om man gör de redan nu för att sedan tas upp vid jul?
Hej!
Det går alldeles utmärkt! 😊
Kram Y