Enkla hasselnöts- & chokladkakor
De här kanske inte ser kanske inte speciella ut men det är de. Otroligt goda, för oss som gillar hasselnötter då. Naturligtvis är de lätta att baka och består bara av fyra ingredienser. Mjuksega och glutenfria småkakor med rejäl smak av hasselnötter. De har en frasig yta, alldeles lagom mycket choklad och är väldigt trevliga … Continued
Blodapelsin posset – dessert på 3 ingredienser
Den här goda desserten består bara av tre ingredienser och ger en ofattbart mjuk kräm som kan toppas med lite vad som helst. Jag har tidigare gjort originalet, Lemon posset, och en med lime. Alla med samma grundrecept. Det sker någon slags reaktion mellan grädden och citrusfrukten som ger den här krämigheten helt utan gelatin … Continued
Crème brûlée med Äkta vanilj
Samarbete med Desserternas dessert! Att en klassisk Crème brûlée är mångas favoritdessert är lätt att förstå med den lena vaniljsmakande krämen och det krispiga locket av bränt socker. Crème brûlée har få ingredienser och smaksättaren är vanilj. Då känns det extra viktigt att välja äkta vanilj. Jag använder enbart äkta vanilj från Khoisan Gourmet, pulver, … Continued
Saffranstårta med frosting
En julig saftig saffranskaka fylld med frosting och dekorerad med marsipangranar passar lika bra till fika och till julbordets dessertbord. Den kan göras några dagar innan och förvaras i kyl. Om du inte vill dekorera med marsipan så kan man skippa det helt eller kanske toppa med lingon, pepparkakssmul eller andra bär. Det är en … Continued