2

Enkla hasselnöts- & chokladkakor

De här kanske inte ser kanske inte speciella ut men det är de. Otroligt goda, för oss som gillar hasselnötter då. Naturligtvis är de lätta att baka och består bara av fyra ingredienser. Mjuksega och glutenfria småkakor med rejäl smak av hasselnötter. De har en frasig yta, alldeles lagom mycket choklad och är väldigt trevliga … Continued

1
4

Blodapelsin posset – dessert på 3 ingredienser

Den här goda desserten består bara av tre ingredienser och ger en ofattbart mjuk kräm som kan toppas med lite vad som helst. Jag har tidigare gjort originalet, Lemon posset, och en med lime. Alla med samma grundrecept. Det sker någon slags reaktion mellan grädden och citrusfrukten som ger den här krämigheten helt utan gelatin … Continued

Crème brûlée med Äkta vanilj

Samarbete med Desserternas dessert! Att en klassisk Crème brûlée är mångas favoritdessert är lätt att förstå med den lena vaniljsmakande krämen och det krispiga locket av bränt socker. Crème brûlée har få ingredienser och smaksättaren är vanilj. Då känns det extra viktigt att välja äkta vanilj. Jag använder enbart äkta vanilj från Khoisan Gourmet, pulver, … Continued

Saffranstårta med frosting

En julig saftig saffranskaka fylld med frosting och dekorerad med marsipangranar passar lika bra till fika och till julbordets dessertbord. Den kan göras några dagar innan och förvaras i kyl. Om du inte vill dekorera med marsipan så kan man skippa det helt eller kanske toppa med lingon, pepparkakssmul eller andra bär. Det är en … Continued

Lakritslussebullar

Saffransbullar med lakritsfyllning, hiss eller diss? Tro det eller inte men det här är en ljuvlig kombination, jag har hunnit göra tre satser av de här lussebullarna och de har gått åt snabbt. Till och med mitt mest kräsna barn, som inte gillar lakrits, väljer de här före andra saffransbullar. Se det som en utmaning. … Continued

Saffranstryffelfudgebrownies

Vi gillar fudgebrownies och det är lätt att förstå varför. Det krävs inte särskilt många ingredienser, det är lagom enkelt att baka och det smakar mycket gott. Det som skulle kunna upplevas som jobbigt är tiden man måste vänta när det svalnar resp stelnar men den som väntar osv. Har ju gjort en massa olika … Continued

Rocky road med marsipan

Rocky road är ju ett så bra och enkelt godis som kan varieras i det oändliga. Själv tycker jag att nötter är ett måste och här blev det salta jordnötter. Tycker att jordnötter är det bästa i det här. Utöver det så blev det minimarshmallows för det ville barnen absolut ha, ljus och mörk choklad, … Continued

Hemmagjord trillingnöt

Eller om vi ska kalla den trippelnöt? Jag är väldigt, väldigt förtjust i hasselnötter och på den tiden jag fick en låda Paradis i julklapp, så var trillingnöt en storfavorit. Och mandelsplitt. Båda togs bort och även om det inte var en undergång så är det kul att göra egna. Valde att göra två varianter … Continued

2

Chokladbollsgodis!

Chokladbollar gillar många av oss, barn som vuxna och de är enkla att göra, glutenfria och passar till vardag som fest. Ett väldigt bra fika helt enkelt. Så, hur gör vi dem till julgodis? Såhär;Vi kavlar ut smeten och tar ut juliga former med pepparkaksformar, doppar dem i choklad och tada, vi har julgodis! Jag … Continued

Mozartkulebitar

Eftersom jag gillar när saker är enkla och inte kräver för många moment så är det här min tolkning av Mozartkulor. Jo, jag har hällt på en massa hackade hasselnötter men det kan man ju utesluta om man enbart vill ha det som ska vara i Mozartkulor. Jag har använder bakbalkar från Pufz som gör … Continued

2
1

Saftig choklad- & apelsinkaka

Chokladsockerkaka är ett sådant där fika jag har goda minnen av. Mammas chokladsockerkaka liksom. Jag har försökt att efterlikna den men får inte till det sista. Texturen absolut, men detär något med smaken som fattas. Det kan ju vara så att just den typen av kakao eller någon annan ingrediens inte smakar likadant nuförtiden så … Continued

Saffranssnittar med pistagenötter

Bland det mest lättbakade vi har är kolasnittar. Som tur är s kan de varieras på alla möjliga sätt så här har jag gjort en julig variant med saffran. Toppade dem med pistage pga gott. Det går fint att välja andra nötter eller helt enkelt skippa dem. Tidigare har jag gjort saffranssnittar i miniatyr, det … Continued

Saffranskaka med vaniljtosca

En saftig saffranskaka toppad med vaniljsmakande tosca. Välj dina favoritnötter, frön eller kärnor till toscan. Till den här så använde jag mandelspån, kokoschips och pumpakärnor. Det här receptet är framtaget till Khoisan Gourmet och är bakat med äkta vanilj. Jag valde att baka den i en brödform för variationens skull men du kan baka den … Continued

Pepparkakecookies med choklad

Pepparkakskryddade chocolate chip coookies – eller pepparkakecookies. Men ja, jag vet att det står kakkakor men som jag tidigare nämnt så är cookies en egen typ av kaka som jag helt enkelt inte vill kalla kaka. Men ja, här är en sats Chocolate chip cookies smaksatta med pepparkakskrydda. Eftersom det visade sig vara extra gott … Continued

Glöggpannacotta med saltrostad mandel

Glöggsmakande pannacotta toppad med saltrostad mandel gör succé på vilket julbord som helst. Jag har gjort dem i fyra portionsglas, de här kommer från HAY, men du kan göra dem i mindre glas såsom glögglas för att räcka till fler personer. Pannacotta kan förberedas några dagar innan, förvaras i kyl och dekoreras vid servering. Det … Continued

Smörig saffranskarlsbaderkaka

Om du är bjuden på julfirande och ska ta med några hemmagjorda godsaker har jag ett förslag. Tre lättbakade, goda grejer som jag tog fram i ett samarbete med Bagaren & Kocken och tårtfatet hittar du här. Julmustbröd – ett enkelt rör-ihop-bröd i bakat i muffinsplåt. Glöggpannacotta – finfin dessert som kan serveras i små … Continued

Lättbakat julmustbröd

Om du vill bjuda på ett enkelt och gott bröd till julbordet så har du hittat det. Julmusten ger en god sötma som matchas bra av nötter och russin. Det går lika bra att byta ut hasselnötterna mot andra nötter, russin mot tranbär eller liknande. Eller skippa det helt om du vill ha ett slätt … Continued

Sirap- & apelsinkaka med frosting

Här är en smakrik sirap- och apelsinkaka som passar perfekt till adventsfikat. Det är en lättbakad och lite fastare variant av sockerkaka med en bas av kolasmakande sirap där även frostingen har smak av sirap. Det här receptet tog jag fram i ett Instagramsamarbete tillsammans med Dansukker och deras ljusa sirap. Du kan se en … Continued

Irish Mudslidekladdkaka

Gräddiga och goda drinkar finns det mängder av och nu är det ju så att de passar utmärkt att smaksätta kladdkaka med. Här har jag valt drinken Mudslide, den finns såklart i flera varianter och jag valde den irländska. Irish Mudslide består av vodka, kaffelikör, Irish cream-likör, grädde och lite choklad. Skippade vodkan och körde … Continued

Pepparkakstryffel på fudgebrownies

En alldeles underbar fudgebrownie med massor av chokladsmak toppad med en silkeslen mjölkchokladtryffel med mild pepparkaksmak. Gott? Ja. Du kan välja om du vill ha mörk eller ljus choklad, både i kakan och i tryffeltoppingen. I den här valde jag mörk till kakan och ljus till toppingen. Det går även fint att blanda.Om du vill … Continued